Имаше една Държава – България

Живеем в 27 годишната си Демокрация от някакъв извратен тип и някак си неусетно, живота на едно поколение Българи се изтече пред очите им, взирайки се всяка вечер в телевизора.

Гледайки новините и цъкайки с език, докато наливаха от запотената бутилка домашната ракия извадена след работа от хладилника.

Бодвайки от салата с доматки и краставици, донесени през последната събота и неделя от селото в което живееха родителите им.

Помните ли началото на така наречената Демокрация в която всички щяхме да сме равни и правата ни нямаше да бъдат потъпквани? Демокрацията в която, знаещите и можещите щяха да имат права, да развиват бизнес и да стават богати?

Защото, аз помня, когато това същото поколение пееше 45 години стигат и Времето е наше. Помня и когато свалиха Тодор Живков връщахме се от ученическа бригада с влак. Всички шушука и се оглеждаха и всеки го беше страх от възрастните да го каже на глас.

Помня и после, как всеки така наречен Истински Десидент беше леко полека избутан в задните редици на партиите и техните имена, заглъхнаха за обществото с времето си. За 27 години Демокрация, разбрах че единствените десиденти след някоя и друга година ще останат Ахмед Доган и Лютви Местан – чудно нали?

27 години манипулации и лъжи, за да могат едни хора с власт, да стават все по – богати и все по – богати, благодарение на вас и вашето мълчаливо съгласие…
Докато си пиехте ракията от запотената бутилка и се чудехте дали ще се спасите от поредните съкращения на някой приватизатор, придобил вашите компенсаторни бонове незнайно как, едни хора умело всяка вечер в новините ви заливаха с информацията за това какъв просперитет ни очаква, но уви два метра под дъното.
Гледам Унгария, Румъния, Чехия и си мисля че всички тръгнахме с равен старт, но докато там милиони излизаха по улиците и се бореха за Истинската си Демокрация в България едно поколение викаше:

– „Остави ги бе, тези са комунисти“

Така с този рефрен 27 години Демокрация се превърнаха в тоталитаризъм на една „фирма“ на хора облечени във власт, прегърнати с цялата бивша номенклатура на Държавна сигурност.

Аз не съм комунист и никога няма да бъда, но също така не искам и да живея в псевдо измислената Демокрация на някакви измислени хора, които се оядоха с Власт..

Атанас Калев

p.s Този текст беше написан тук от Атанас Калев и не може да бъде публикуван в профилите му по простата причина, че са блокирани, заради доклади на партийно платени фейсбук тролове.