Инициативата на Рокфелер

Инициативата на Рокфелер

Инициативата на Рокфелер е най-големият опит правен някога за разкриване на тайната на НЛО от американските власти. В тази инициатива са били включени, освен нейният инициатор Лорънс Рокфелер, но също така и Бил Клинтън, Хилъри Клинтън, както и редица сенатори, съветници на президента, дори и вицепрезидентът Ал Гор.

Лорън Рокфелер е бил запален на темата НЛО още от времето на края на Втората световна война, когато негови приятели пилоти са му обяснявали за светещи сфери над Германия, които по онова време са ги наричали военните Фу Файтърс (Fu Fighters).

С времето той започнал да колекционира подобни случаи на пилоти видели НЛО и това му се превърнало в основна идея да разбере какво наистина са те.

Лорънс Рокфелер е правил опити да изисква от Роналд Рейгън информация относно НЛО, но тогава му било отказано, понеже все още съществувала Студената война.

През 1992 година идва на власт Бил Клинтън, а Лорънс Рокфелер, като един от основните спонсори на Демократическата партия в САЩ изисква от него да му бъде разкрита тайната на НЛО. Първоначално администрацията на Бил Клинтън отказва да му бъде предоставена такава информация, но Лорънс Рокфелер заплашва, че ще обърне всичките медии срещу правителството и ще каже, че то крие истината за НЛО. Предвид, че Лорънс Рокфелер е спонсорирал Бил Клинтън и разполага с много възможности се съгласяват да направят допитване по въпроса за НЛО.

След допитването от клинтъновата администрация се оказва, че това няма да стане така лесно, понеже си има нива на сигурност, до които няма достъп и самият президент Бил Клинтън. Тогава администрацията на Клинтън и Рокфелер решават да формулират какво точно се знае до този момент и какво трябва да се изисква за разкриване от правителството на САЩ.

Администрацията на Клинтън разследва НЛО

Инициативата на Лорънс Рокфелер се разделя на две групи. Първата е тази свързана с клинтъновата администрация, която ще изисква и ще събира данни в самото правителство. В тази група попадат Бил Клинтън, Хилъри Клинтън, Ал Гор (вицепрезидент на САЩ), Джон Подеста (главният съветник на президента), Леон Панета (началник на кабинета), Бил Ричардсън (конгресмен) и други. Втората група е от хора извън правителството, но професионалисти в областта на изследването на НЛО и извънземните. Тука попадат известният професор от Харвард Джон Мак, д-р Стивън Гриър, д-р Джак Валее, Колин Андрюз и други. И двете групи имат за цел да съберат всичката възможна информация и на базата на нея да се разбере каква е истината.

Въпреки тази голяма инициатива и хората с власт в нея, не се стига до разкриване истината на НЛО. При допитване от страна на Бил Клинтън за случая Розуел, му се отговаря, че това е секретен проект, който няма нищо общо с НЛО или извънземни. Д-р Стивън Гриър свидетелства, че когато се били събрали в ранчото на Лорънс Рокфелер и Бил Клинтън казал, че го заплашили, че ако много се рови по темата с НЛО и ще свърши, като Джон Кенеди.

Инициативата на Рокфелер и постепенното разкриване на НЛО

Лорънс Рокфлер не се отказва от търсенето на истината за НЛО, но здравето му се влошава и той решава да предаде нещата в ръцете на Хилъри Клинтън. Така тя става главен фактор в тази инициатива и предприема редица промени. Първоначално тя разбира, че настоящето правителство на съпруга и Бил Клинтън не е подготвено за разкриването на такава огромна тайна свързана с НЛО и съществуването на извънземен живот. Тя разбира, че американската нация не е психически подготвена за такова разкритие и тя трябва да бъде постепенно запознавана с този проблем. За тази цел се изисква в дългосрочен план да се започне подготовката на населението за разкриването на НЛО и извънземните чрез средствата за масова информация. Научно-популярните телевизионни канали, като Нешънал Джиографик и Хистори Ченъл да започнат да излъчват предавания на тази тематика. Научните среди да започнат постепенно да налагат идеята, че съществува извънземен живот и е въпрос на време да се осъществи контакт.

На базата на тази инициатива тече една плавна кампания, която вече осезаемо се усеща. Вече почти всеки ден се говори или се гледа по телевизията предавания за НЛО или извънземни. Очакваше се президентът Барак Обама да разкрие съществуването на извънземни, но това не стана. В предизборната си кампания Хилъри Клинтън обеща, че ако стане президент на САЩ, ще разкрие истината за НЛО.