Йончева: Няма никакво съмнение, че Москов носи политическа отговорност за завишени нива на уран в Хасково

Скандал се развихри в ефира на бТВ между Елена Йончева и бившия здравен министър Петър Москов.

„Здравният министър и министерството е направило всичко възможно, за да се справи с този проблем. Тази вода е над допустимите норми за здравето на човека. След като има стойности, вредни за нашето здраве, това означава, че не е годна за пиене.“

Това заяви говорителят на БСП Елена Йончева по бТВ, цитирана от БЛИЦ.

„Ивелина Василева, Лиляна Павлова и Петър Москов носят политическата отговорност и в това няма никакви съмнения. Аз въобще не ги обвинявам, аз констатирам само факти, че има констатирани повишена активност на уран през 2016-та година. Това е престъпление, кой носи политическата отговорност?“, попита Елена Йончева.

В същото време по телефона се включи извънредно Петър Москов, който заяви, че ще съди Йончева за лъжата, изречена вчера от трибуната на Народното събрание.

„Вчера г-жа Йончева изрече голяма лъжа, за това, че здравното министерство е имало информация за завишени нива на уран в Хасково и не е предприело действия. Още следващата седмица ще заведа съдебен иск срещу Елена Йончева. Когато човек казва една лъжа, обикновено лъже за всичко“, заяви по телефона Москов.

Елена Йончева от своя страна определи изказването на Петър Москов, като абсурдно. Тя представи в студиото на бТВ документи, доклад, който показва, че има завишени стойности на уран във водата.