Йордан Цонев загатна, че ГЕРБ и БСП може да управляват заедно

„Навлизаме в един особен период. При липса на мнозинство може бюджетът да излезе един финансов франкенщайн. Ще има ново мнозинство, но в следващия парламент.“

Това заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев в сутрешния блок по Нова телевизия.

„В ДПС обикновено не коментираме напусналите. Всички, които предадат ДПС за тях се говори с „онзи“ и „онази партия“. Местан се скри зад избирателите на ГЕРБ на тези избори“, коментира Йордан Цонев.

Той е на мнение, че всеки кандидат за президент от ГЕРБ е щял да загуби изборите, понеже е имало вълна от недоволство от управлението на кабинета Борисов 2.

„Видяхме вълната срещу това управление. Който и да им беше кандидатът, резултатът щеше да е същият. Не сме искали излаз към властта от Борисов в замяната на подкрепата ни за техния кандидат, посочи депутатът. Народът дава властта. Стабилен преход и стабилни институции трябват преди новите избори“, подчерта Йордан Цонев.

Йордан Цонев каза, че трябва да се съобразят с волята на 3 милиона българи, които са гласували на референдума.

„Следващото мнозинство трябва да е идейно и ценностно, посочи той. Не може да не се съобразим с волята на 3 милиона българи, които изразиха волята си на референдума. Трябва да чуем експертите сега, след като чухме народа. Нека те да ни кажат как това трябва да бъде въведено“, коментира  депутатът от ДПС.

Според него в следващия парламент е най-добре да управляват ГЕРБ и БСП заедно.

„Трябва да се осигури нужното време. ГЕРБ и БСП  да управляват е по-добре отколкото националистите да участват в управлението на страната“, каза Йордан Цонев.