Йорданка Фандъкова: Цветанов трябваше по-рано да напусне

”Споделям мнението на премиера Борисов, че със скандала с апартаментите отвратихме хората. Трябва да понасяме грешките си и да поемаме отговорност. Цветанов постъпи правилно”.

Това заяви пред НТ столичната кметица Йорданка Фандъкова.

Попитана дали е различен моралът при напускането на Цветанов на Народното събрание и при запазването на зам.-председателското място в партията, столичната кметица отговори: „Моралът не може да бъде различен. Закъсняла е реакцията на Цветанов. Той има голям авторитет и затова остана. Аз бих си тръгнала от важните позиции в партията”.

Фандъкова смята, че есемесите на главния архитект на София Здравко Здравков от фирма „Артекс” не са заплаха. За нея те са просто кореспонденция.

Градоначалникът е далеч от скандала с апартаментите, защото живее в кв. „Манастирски ливади”, където „няма добра инфраструктура”, бърза да посочи тя.

Попитана дали й харесва да се разхожда по „Граф Игнатиев”, тя отговори лаконично: „Когато се отстранят ограничителите, водната стена и другите нередности, надявам се „Граф Игнатиев” да бъде достойна улица”.

За Йорданка Фандъкова темата за местните избори не стои на дневен ред. Тя още не е мислила дали отново ще се кандидатира. Трябва да си направи равносметка за свършеното от нея, за да може да се впусне в нова предизборна надпревара, смята тя и допълва: „Политиката не е чиста работа, трудно е за удържане”.

Източник: Фрог нюз