Искам да попитам какво още Куневица трябва да причини на България?! До кога бе хора ще се мълчи!

Искам да попитам какво още Куневица трябва да причини на България?! До кога бе хора ще се мълчи! Тази ни погребва образованието целенасочено! От колко време качвам тук информация за елитно плевенско училище на което са му спрели парите и са го пуснали за затваряне, сега посегна и на софийските гимназии! До кога ще се мълчи?! Няма ли да се намери най-после някой вбесен родител, който да я опуха?! Тези самозабравили се наглеци от нищо друго не ги е страх освен от лудите!

Това коментира Мариана Христова в своя Фейсбук профил по повод новината идваща от Нора Стоичкова, че Меглена Кунева искала да отнема статута на Националната природо-математическа гимназия и на Софийската математическа гимназия.

Ето и целия коментар на Нора Стоичкова:

И още една новина, която ми обадиха преди малко – Меглена Кунева внесла в МъСъто в оставка, ПМС за отнемане статута на Националната природо-математическа гимназия и също така и на Софийската математическа гимназия….понеже трябвало да има равнопоставеност при приема на ученици и в двете елитни училища. Таман нашите ученици от СМГ взеха световното злато по математика и ядец – някой нашепна в ухото на образователната ни министърка Меглена Кунева, че не бива така, българските деца да обират златото по математическите олимпиади.

Хайде да ги облекчим децата, че и циганетата от Факолтето да се намажат в НПМГ или в СМГ. Нали няма да ми говорите, че българите сме си простаци по рождение, защото не българите са тези, които сриват националното образование и го реформират, докато не го съсипят. На Коледното математическо състезание бяхме в елитното 119-то СОУ.

Искам да ви кажа, че беше събота и в 8 викаха децата. Половин час не можахме да се доберем до кабинета, където беше моят син. От раздрънкани фаувета, до мерцедеси и поршета, всеки – майки, бащи, баби и дядовци, съседки – ВСИЧКИ българи влачеха децата на коледното математическо състезание….В двора беше митинг, отстрани уличките бяха блокирани. И нито едно цигане не видях, нито някоя от смрадливите арабели, нито негра, нито дори турчета. Само бели и умни българчета.

И в същото време образователният министър Меглена Кунева и МъСъто на дважди премиера Бойко Борисов смачкаха в суматохата и без да шумят елитните НПМГ и СМГ. За да имало равнопоставеност при приема на цветните дебили, дето не могат да се подписват.