Искам да усетите какво на практика представлява това, което се нарича „политика“ в България!

Искам да усетите какво на практика представлява това, което се нарича „политика“ в България!

Представете си, че имате само един лев в джоба си. Имате изкуствен образователен ценз, придобит по познати за вас начини. Не разчитате на него, защото знаете, че не ставате за нищо сериозно. Знаете добре, че нямате логичен шанс за добро лично и семейно бъдеще.

Давате този лев и срещу него регистрирате търговско дружество, в което, на практика, няма нищо. Това, което сте направили до тук е напълно достатъчно. От тук нататък след малка политическа магия и изричане на всичко, което искат да чуят гражданите, те доброволно стават акционери в празното ви дружество, с всичките си имоти, спестявания и мечти. Вие пък разполагате с около 60 милиарда годишно и неограничена възможност да теглите кредити от името на всички останали и за тяхна сметка. Няма наказателна отговорност за вас!

Когато образът ви започва да губи популярност, защото всички виждат на живо истината за втория абзац на този пост, вие отвръщате глава и казвате на глас, че никой не ви разбира и, че не сте магьосник, а жив човек, който е искал да помогне. Тръгвате си от властта. Вие вече разполагате с лични „спестени“ милиарди и не дължите никому нищо. Кредитите и кражбите ще изплащат няколко поколение!

Напълно европейска държава, нали? Гласувайте, господа! Изберете си най-добрия палач, който ще ви обезглави напълно безболезнено…

Николай Марков, Фейсбук