Искам оставка на системата! Протестите трябва да бъдат за промяна на политическата система

ОТНОВО ФИЗКУЛТУРНИКЪТ НА АМБРАЗУРАТА….

Мислителят и гуруто на изборните манипулации, владетелят на апартаменти, отново се изказа вместо шефът на ГЕРБ и на правителството.

Вече става ясно кой на практика управлява партията и държавата. Или пък Боку-Слънцето не му стиска изобщо да се покаже?

И отново всичко е на принципа: Други са виновни, ние сме невинни! Което го слушаме вече 10 години. Леко съм изненадана, че Цецо Мозъка не обвини Тройната коалиция и Орешарски…странно направо ! От тази година щафетата на виновен се поема от Президента Радев – той е виновен за протестите, за исканите оставки, за недоволството на хората, за застраховките, за колите, за вселената и всичко останало.

И забележете – анализът не е защо се повишават горива, цени на всичко, данъци и такси, а защо има протести? Тоест – ние ще ви вдигаме цените, заплатите и пенсиите ще стоят непроменени, ама вие трябва да сте доволни. Ако протестирате – понеже нямате мозък, само БСП и Президента са ви организирали. Абсурд някой да излезе на улицата, защото животът му на Територията е ад?!

Обвинения към Президента в невежество и непознаване на законите!!! И то заместник-шефът на партия, която е сътворила най-големите правни абсурди в историята на правото изобщо! С неработещи и некадърно направени лобистки закони, всеки от който предизвиква обществен скандал. То била наглост, ама чак пък толкова….

Тези мутри толкова са се самозабравили, че не намират нищо нередно да увеличават гражданската отговорност за колите на гражданите, за да могат техните приятелчета – застрахователи, да продължават да трупат милиони печалби!? Защо обаче хората трябва да носят отговорност за това, не става ясно. Дори сложиха цена на човешкия живот, което никой в света не си е позволявал да прави!

Вижда се, че съвсем са изтървали положението. Отвсякъде! Но се държат като удавници за кокала на властта и не се пускат, защото знаят какво ги чака.

Само че има един проблем – едни предсрочни избори сега само ще влошат положението. Защото ГЕРБ все още назначават изборните комисии и купуват гласове. Нали разбирате какъв ще е резултатът – бетониране на мафията за още четири години. Или пък управление на БСП с подкрепата на ДПС – също неприемливо.

Протестите трябва да бъдат за разпускане на Народното събрание и свикване на Велико Народно Събрание за промяна на Конституцията или направо за приемане на нова с промяна на политическата система.

Всичко друго е ЗАБЛУДА! НЕ ИСКАМ ОСТАВКИ! ИСКАМ ОСТАВКА НА СИСТЕМАТА!

Елена Гунчева, Фейсбук