Искат да ни прецакат! Искат транспортните фирми да се преместят от България във Франция и да оперират оттам

РОБОТЪРГОВЕЦЪТ В ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ВРЕМЕНА.

Лее правителството едни крокодилски сълзи и се вайка за съдбата на транспортния бранш.

Транспортният министър бърза, като един главен ибрикчия, да заплакне саморъчно нечистотиите, които шефът му твори. Ще занесе, непременно ще занесе той на Макрон исканията на превозвачите, няма и да се поколебае.

Всички се юрнаха да уверяват колко били солидарни с транспортьорите, как щели да ги подкрепят. Това Брюксел, това Париж, ще ги омиткат, но ще изложат жалбите ни.

Глупаци, не се ли сещате, че целта на Макрон, Меркел и Сие е друга. Тях хич не ги интересува кога, колко и с кого спят нашите шофьори. Целта на цялата операция е транспортните фирми да се преместят от България във Франция или Германия и да оперират оттам. Да плащат там разходи, данъци и осигуровки. Да си харчат и реинвестират печалбите там, не в България. Да привикат шофьорите и да ги назначат в регистрирани там фирми. Тираджии се търсят под дърво и камък. Готови, обучени, опитни, работливи, непретенциозни, не като техните примадони. Примамват ги, дават им добри условия, кредити да си купят жилища, шофьорите прибират после семействата си, децата им тръгват там на училище, за жените има работа и ето след една-две години още 200-300 -500 хиляди млади, здрави, отгледани българи от шофьорските семейства напускат България. Отиват, пускат корени там и почват да пращат на мама и тате по някой лев. Докато живеят.

Така стана с командированите работници. Не му харесваше на Макрон, че внасят тук данъците и осигуровките и харчат в България припечеленото. Видяха в слепия едно око и него решиха да извадят. Забраниха командироването, разкрещяха се за “ социалния дъмпинг “ и нашите глупаци клекнаха. Тогава бързо изпоназначиха, но вече на френска, германска или белгийска служба добрите ни работници, дадоха им кредити да си купуват къщи по обезлюдяващите села, закрепостиха ги заедно със семействата им и никой не изглежда обезпокоен от това, че България се топи и обеднява.

Васил Василев, Фейсбук