Ислямистите вече диктуват живота на европейците. „Ислямска държава“ тепърва ще зарежда с „бомбички“ Европа

„Политиката, която се води спрямо бежанците е погрешна“.

Това заяви в интервю за сутрешния блок на Нова телевизия журналистът Мажд Алгафари, цитиран от Епицентър.бг.

„Има големи групи, които влизат в България, без никой да разберe. Пример е вчерашната катастрофа. Ако тя не беше, нямаше да разберем за тази групичка бежанци“, смята той.

Според експерта по сигурност Димитър Гърдев е безумно да се оставят във Великобритания толкова много затворени ислямистки общности.

„Във Франция и в други държави се приемат нови антитерористични закони и обществата се опитват да отговорят на новите предизвикателства“, поясни Гърдев, като добави: „Европейските политици подцениха ислямистите“.

От своя страна Мажд Алгафари заяви, че всичките приказки на политици след атентати, че повече няма да позволят подобни неща, са абсолютно безсмислени.

„Ислямистите вече диктуват живота на европейците“, категоричен е журналистът.

„Да погледнем нещата малко по-истински“, предложи Алгафари и заяви, че има голяма вероятност тези, които влизат сега в Европа, да са „бомбички“ на „Ислямска държава“, с които групировката зарежда континента.

„В Англия има много анклави, много затворени общества. За тях се осъществява политкоректност. Именно това стана причина за екстремистките прояви. Това заяви в предаването „Здравей, България” експертът по сигурност Викате ни нас като експерти, а къде са експертите, които сме избрали? Кой ще даде информация за трафиканта, катастрофирал на Тракия?, попита Мажд Алгафари в студиото на Нова тв.

Европейските политици подцениха атентатите. Те закъсняха с мерките. Западните общества смятаха, че с ислямистите може да се водят разговори, но сгрешиха. Вирусът на джихадизма е проникнал в съзнанието на обществата, коментира Гърдев.

През нашата държава минават терористи, отивайки да правят атентати и връщайки се. Защо не предположим, че това са хора, които ИД сега зарежда в Европа? Тези, които сега влизат в Европа, след 10 години ще правят атентати, каза Алгафари.

Източник: Епицентър.бг