Италия наложи вето на нови санкции срещу Русия

Италия е блокирала решението на ЕС за нови санкции срещу Русия, във връзка с „нарушението на човешките права в Алепо“. Италианският премиер Матео Ренци е убедил колегите си, че подобен подход е глупав и безперспективен.

Италия е силно пострадала от наплива на мигранти, и е наясно, че единственият който реално прави нещо в Сирия, е Башар Асад, подпомаган от Русия. Завземането на Алепо ще ускори края на войната и ще намали драстично мигрантския поток. Т.е. Русия реално се бори за бъдещето на Европа.

Вместо да я подкрепят обаче, силно зависимите от САЩ държави, измислиха „нови санкции“. При това са „по-католици от папата“, защото самите САЩ още не са казали нещо за санкции. Идеята да се наказва Путин заради Алепо, дойде от Ангела Меркел и беше подкрепена от всички държави с исторически русофобски традиции – от типа на Полша и Прибалтика. Върховен ястреб обаче накрая отново се оказа България, която в лицето на Бойко Борисов, който обяви, че е за санкции. Т.е. извън русофобите, в поредните анти-руски идеи, очевидно се включиха и държавите с правителства, назначени от Джордж Сорос.

Санкциите вероятно щяха да минат набързо и без обсъждания, но Ренци внесе здрав разум. Така ЕС излезе единствено с „остра позиция“, но не и с реални действия. До следващото обсъждане на въпроса, вероятно операцията в Алепо ще е приключила.

До момента от наложените санкции се оказа, че страдат предимно държави, които нито имат нещо общо с Асад, нито са поддържали ИДИЛ. Т.е. малките магарета като България, начело с глупави и зависими управници като Бойко Борисов. Едрите риби изобщо не спазват санкциите. Франция достави 2 бойни кораба на Русия, като ги прекара през Египет. А България не може да продава домати./ГН