Иван Костов: Либералната система се срина, тя е в пълна безпомощност

„Моите възгледи са консервативни и не приветствам либералната идеология, особено пред лицето на нейната пълна безпомощност пред съвременните предизвикателства. Тя е напълно безпомощна пред Путин, пред нелегалните имигранти, напълно невъзможна да защити страните от тероризъм. Тя още е и неспособна да отговори на въпроса за дезинтеграцията на държавите, за изчерпания им потенциал да интегрират имигранти и малцинства“.

Това заяви по бТВ бившият премиер Иван Костов.

Според него либералната идеология е довела до упадък в качеството на работната сила, което е довело намаляване на благосъстоянието на населението и до нарастването на неравенството.

„Как няма да има неравенство, след като единият не създава нищо и е безотговорен към държавата, а другият създава всичко и носи цялата отговорност и едновременно с това трябва да е виновен, че има неравенство“, каза Иван Костов.

Той предупреди, че приемането на точките от референдума може да родят българския Ердоган.

„Народът, поставен в условията на пряка демокрация, когато не е наясно какво трябва да избира, може да избере тоталитаризъм. След това интелигенцията ще подкрепи този избор, замаяна от общественото единство и ще се получи хитлеристка Германия и фашистка Италия. След това всичките ще извършат огромни престъпления. Това не е демокрация!“, подчерта той.

По негово мнение е „груба руска манипулация“, че санкциите вредят еднакво на ЕС и Русия.

Иван Костов разкритикува привържениците на Путин и им каза да погледнат колко пари са дадени за проекти без резултат като „Бургас – Александропулис”, „Южен поток” и „Белене”.

Той заплаши, че ако Москва увеличи влиянието си върху българската политическа система и ще възкръснат всякакви безсмислени проекти или нови такива, където данъкоплатците да трябва да ги плащат.