Избрахме си хищници да управляват стадото. Едни и същи 29 години се въртят в политиката и не пускат кокала

В София една сграда олицетворява българската държава и народ.

Изградена върху стари гробища, свидетел на срамни договорки и източник на бедите на българския народ. „Съединението прави силата” вместо израз на обединението на българите, се превърна в девиз на престъпниците, превзели държавата.

Избрахме си хищници да управляват стадото. Едни и същи 29 години. Демократи, социалисти, депесари, едни и същи се въртят в политиката и не пускат кокала. И всички печелят на гърба на изстрадалия български народ, който се стопява и загива.

Народното събрание вече не изпълнява функцията си на представителство на народа. То е символ на ЗЛОУПОТРЕБАТА С ВЛАСТ И ПРЕДАТЕЛСТВОТО КЪМ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!

И когато нещо е доказано, че не работи И Е ВРЕДНО, трябва да бъде унищожено и на негово място да дойде нещо ново, което да е полезно за народа и държавата. Вкопчването в идеи и символи води до невъзможност за развитие. Политическата система в България вече три десетилетия доказа, че е НЕГОДНА ДА УПРАВЛЯВА!

И е време за промяна – НА СИСТЕМАТА, НЕ НА МУЦУНИТЕ В НЕЯ! Защото дори да има предсрочни избори, с какво БСП плюс ДПС или ГЕРБ плюс ДПС или каквито и да било коалиции ще променят нещо? Като започнем с това, че всички политици са си дали омерта и обещание да не се преследват за злоупотребите и престъпленията, докато са били на власт. За да им бъде отговорено със същото след време?

Сегашните политически партии са прогнили и обвързани като свински черва със зависимости – финансови и политически. Нима БСП като дойде на власт, вечният Гергов няма да се намесва в политиката? Въпреки желанието си, Корнелия Нинова трудно ще устои на вътрешните процеси, които ще я принудят на компромиси. Почетният председател Доган отново ще дърпа конците, който и да дойде.

Това ли искаме, българи? Нови, по-гладни вълци на мястото на наялите се хиени?

Трябва да сменим системата. С нов вид управление, което да е В ПОЛЗА НА БЪЛГАРИЯ! И НА БЪЛГАРИТЕ! Да се знае кой носи отговорността, да има възможност за влияние на народа върху представителите му, да се действа изцяло в защита и за доброто на българите. Да се върне суверинитета на България и да се преразгледат договореностите, които не са в интерес на държавата.

И първо трябва да започнем със справедливостта. Защото истината и справедливостта са важни за ново начало. За да знаят политиците, че има справедливост и възмездие, и НАКАЗАНИЕ. За да знаят следващите какво ги чака, ако крадат от народа си! И да УВАЖАВАТ И ИМАТ РЕСПЕКТ ОТ НАРОДА, КОЙТО ГИ Е ИЗБРАЛ – КАТО СЛУГИ, НЕ КАТО ГОСПОДАРИ!

Време е да разтурим огнището на заразата!

Елена Гунчева, Фейсбук