Изгубим ли вяра в доброто и в собствените си възможности като Нация, значи сме Умрели

От години, се занимавам с обществени дела и каузи, но през последните няколко дни получавам много благодарствени писма за това, че правя това което трябва, за да станат обществено достояние проблеми и други неща на всички хора в България.

На всяко писмо, отговорът ми е:

-“ Няма нужда да ми благодарите. Правя това, което мисля, че трябва да прави всеки един Българин омерзен от политиците, корупцията в България, далаверите с обществени поръчки и некомпетентните държавни чиновници“

Почти всяко писмо – сигнал, написано до мен лично или до страницата, която създадох преди осем години, досега винаги е намерило широк отзвук дори в телевизиите, а последните два случая с наполовина асфалтираната улица с 3 км. водопровод за 342 000 лева и бедствието с телефон 112 са много показателни, как едни хора с власт, крадат едни пари за сметка на цялото ни общество.

Когато написахме за обществената поръчка за милион лева, че ще се броят комари по Дунава, някои от Вас, го приеха за шега.

Да, то си звучи като Виц, но ако не знаете едни Еко защитници всяка година усвояват милиони да броят птички, мечки, цветенца и т.н.

И когато пиша за даден проблем, не е защото и аз като много други хора примерно мога да кажа:

– Мен какво ме интересува това? Нали не ме засяга?

Но именно, че всеки си мисли, че не го засяга с тази си мисъл, се докарахме дотук в България.

Да си имаме премиер с прякор Тиквата, да говорим за политици, магистрати, прокурори, депутати с прякорите им, вместо с имената им. Даже по куриозното е че има хора, които не знаят името на някой политик, но като му кажеш прякора му викат, а знам го този идиот… Показателно е нали? И всичко това, че нас за 28 години нищо не ни засяга и нищо не ни интересува..

Е, вече знаете в мое лице и в лицето на хората зад страницата, винаги ще имате хора и винаги е имало хора, които да прочетат вашият сигнал и да потърсят сметка на виновните…

И както знаем, Безпомощността на една Нация, не означава непременно Безнадеждност сигурен съм, че много хора могат да правят като нас, а на онези които искат да останат Анонимни и не искат да се знае, че те са пратили сигнала, искам да кажа:
– За толкова години, досега никой не е научил, кои са нашите източници и сме се доказали през годините с това.

И за финал искам да добавя:

– Изгубим ли вяра в доброто и в собствените си възможности като Нация, значи сме Умрели…

Атанас Калев, Национален Протест срещу безобразията в България