Изплува наяве тайното досие на Жоро Плъха! Застреляният бандит обрал полицайка, докато го разпитва и…

Застреляният от пловдивския лекар Иван Димитров пловдивски апаш Жоро Джевизов имаше репутацията на най-безскрупулния и дързък крадец в града под тепетата.

Кариерата на 40-годишния бандит приключи безславно – той бе пронизан с куршум в гърдите умря от кръвозагуба, проснат на заснежен капак на автомобил.

Мургавият рецидивист е задържан десетки пъти за кражби и е лежал няколко пъти в затвора за дръзки посегателства над чужда собственост, пише „Уикенд“.

Самият той се хвалел пред съседите си от гетото в „Столипиново“, че спрял да брои кражбите си преди няколко години, когато празнувал удар № 1000.

„Имало е нощи, когато е реализирал по 10 кражби. Тарашеше основно мазета, заради това е и прякорът му Плъха. Не че беше кокошкар, просто беше неграмотен технически и не можеше да отключва врати със секретни брави“, описват покойния си съкварталец ромите от „Столипиново“, цитирани от седмичника.

Дори в собственото си гето Жоро Плъха не е долюбван, тъй като често е обирал и домовете на други цигани.

„Преди крадеше заедно с Тошо Кьопавия, но двамата се скараха, тъй като Плъха ограби и собствения си партньор. Двамата задигнали техника от ателие и оставили откраднатото в дома на Кьопавия. следващия ден Плъха се вмъкнал в дома на ортака си и ограбил общата плячка, разказват за подвизите му обитатели на квартала.

Сред полицаите Жоро е известен с прякора Магнитните ръце. Разправят, че преди няколко години когато бил задържан в районното заради съмнения, че е откраднал велосипед от мазе, циганинът съумял да задигне портмонето следователката, която го разпитвала.

Една от жертвите му – Милена Петрова, посочи, че през лятото на 2010 г.Джевизов успял да обере една нощ 3 апартамента в Асеновград, сред които и нейния. Циганинът направил ударите, докато се водел затворник, но бил пуснат в градски отпуск. Плъха има в досието си и присъда от 11 години затвор за обир и побой над пенсионери. Той обаче излежал едва 7 години и излязъл преди година. Пред униформените Плъха винаги оправдава кражбите си със зависимостта си от хероина. Според втория баща на Жоро, той имал само три присъди и то не за кражби, а за „побойство“.

Източник: БЛИЦ