Изстъпленията на ГЕРБавите за догодина минават всякакви граници на разума и демокрацията

КОГАТО КОНТРОЛИРАЩИТЕ СТАНАТ ПОВЕЧЕ ОТ ВЪРШЕЩИТЕ РАБОТА, НЕЩАТА ИЗЛИЗАТ ИЗВЪН КОНТРОЛ

2019 година не се и съмнявам, че ще я запомним. Също като 1997 г.

Изстъпленията на гербавите за догодина минават всякакви граници на разума и демокрацията.

Народ, измиращ в мизерия и бягащ в чужбина, строи магистрали за над 1,45 МИЛИАРДА лева. Дава 254 милиона лева за ТОЛ-система. Дава милиони за ПредЦедателство, от което видяха полза само политиците, които си направиха селфита за спомен. В същото време възрастни хора умряха от глад в благоденстваща България, а вчера по прехвалените пътища загинаха хора, защото не се поддържат.

Сега се назначават 680 човека, които да следят САМО дали сме си платили винетките и тол –таксите. Естествено, със заплати, служебно облекло, бонуси. За да КОНТРОЛИРАТ. Някой от крепостните да не си кара колата, без да си е платил на шайката. Пътна полиция също щяла да дебне. Може би съм проста, че не мога да разбера какъв е проблемът пътна полиция да следи и а винетките?!? Аааа, сетих се! Едни наши хора отново на хранилката, че избори идват, те и семействата им са важни, тук 600, там 1000, така се събира електорат, че то иначе на материала не може да се разчита вече.

И да задам въпроса: КОЙ КОНТРОЛИРА КАЧЕСТВОТО НА ПОСТРОЕНИТЕ ПЪТИЩА, НА СЪСТОЯНИЕТО ИМ, ПОДДРЪЖКАТА ИМ? Май никой. Всичките милиарди са хвърлени само за направата на кула от карти, която се отвява от първия вятър, а хората загиват заради некадърността на строителите или поддържащите фирми. Кой контролира фирмите, които трябваше да разчистят пътищата от снега, кой контролира състояние на мостове, тунели , осветление? Формално има едни хора, които трябва да го правят, но НЕ ГО ПРАВЯТ!

Строят се нови пътища, бе да се поддържат старите. С всички хвърлени пари за магистрали спокойно можеха да се възстановят второкласните и третокласни пътища в страната и да се направят качествени ремонти. Ама от ново строителство се краде по-лесно, нали?

Когато трябва да ни глобяват заради липса на винетка, контролът е строг, цяла специална полиция ще си имаме. Когато обаче ни ограбят и набият на улицата, се чудим към кого да се обърнем. И ако със същия хъс, с който ни прибираха парите, си вършеха и работата, България щеше наистина да е благоденстваща страна.

Гербавите се разрастват като тумор, който унищожава държавата. А ние стоим и се чудим какво да направим. Вече нещата с хомеопатия няма да се оправят, а само със скалпел. За да оцелем ние.

Елена Гунчева, Фейсбук