Изтече класифицирана информация от службите: 700 000 бежанци ни готвят от ЕС

700 хиляди бежанци са определени като квота за България, плъзна слух от службите, и предизвика нов протест тази вечер. Той ще е от 20 ч. в София, и от 19 ч. във Варна  и Ямбол.

Шокиращата цифра идва от патриотично настроени служители на ДАНС, които са рискували работата си, за да изнесат класифицирана информация за плановете на правителството и Брюксел.

Според замисъла, повече бежанци няма да се допускат в Западна Европа, а те ще се задържат по границите. Границите сме ние, Италия и Гърция. В същото време обаче, притокът не спира, и се очаква следващата година отново около 2 милиона души да пристигнат в Европа и този процес няма как да бъде спрян. След като няма да ги пускат на запад, значи остават тук. Така 700 хиляди се оказва най-скромната възможна цифра за бежанския лагер „България“. Това е само ако трите гранични страни поемат приблизително по равно тежестта. Реално обаче гърци и италианци са много по-остри в защитата на интересите си, така че равното разпределение никак не е сигурно.

Все пак, за да прокарат решението, от Европейската комисия са се спрели на най-ниската възможна цифра, и я обосновават с това, че 10% от населението не е опасно по размер заселване.

В момента дневно само през нашата граница влизат между 700 и 1000 души. Статистиките за заловени на сръбката граница драстично се различават от лъжите на нашето правителство. Преградната стена продължава да стои недостроена, и който не е поискал, той не е минал. Очевидно Бойко Борисов иска да ни постави пред свършен факт, в името на външните сили, които го крепят на поста му.

Обществото обаче се надига.

Протестното шествие в София е заявено за 20.00 часа със сборен пункт пл. „Света Неделя”.

Демонстрантите във Варна ще се съберат в 19 ч. на площад „Независимост“, след което шествието им ще продължи по бул. „Княз Борис I“, „Сливница“ и ще завърши пред сградата на Общината.

В Ямбол в 19 ч. протестиращите ще тръгнат от паметника на Георги Дражев и загиналите във войната ямболци Общината./ГН