Известен социолог: Възможно е и в България да стане радикализация като във Франция

„Изследванията от януари тази година и сега края на годината според обществената оценка не изглеждат толкова оптимистични и розови, колкото са в рапортите на политиците.

Расте общото усещане, че този политически, политико-икономически модел вече се върти на празни обороти.

Не генерира надежда и опование в бъдещето, има общо усещане за изчерпване на модела“, коментира социологът Живко Георгиев в предаването „Лице в лице“.

„Има влошаване тази година. Достигат се прагове на търпение, които могат да доведат до радикализация от рода на тази, която наблюдаваме във Франция. Малко ни трябва“, коментира още той.

„Българите са много по-нещастни от редица африкански общества, въпреки че не живеят по-зле от тях. Това е така, защото живеем в такава представа за собственото си битие. Това е проблематично. Когато човек малко попътува и види, че там хората не живеят много по-добре чисто битово, ами имат много сходства с нас започва да си дава сметка, че нашата представа за окаяното ни положение е малко хиперболизирана. Това дава отражение в социологическите проучвания. Много бързо забравихме времето на 96-96 г., когато наистина хората нямаше какво да се яде“, коментира социологът Стойчо Стойчев.

Източник: Petel.bg