Извънредно! България ще експулсира руски дипломати, намекна Цветан Цветанов

България ще експулсира руски дипломати, заради случая „Скрипал“!

Това се разбра от думи на зам.председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов пред БиТиВи.

България трябва да бъде изцяло солидарна с Великобритания по случая „Скрипал“. Това мнение изрази пред БТВ зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

От думите му стана ясно, че българското правителство най-вероятно ще изгони руски дипломати, подобно на повечето страни – членки на Европейския съюз. Цветанов допълни, че българското правителство ще вземе правилното решение.

„България в лицето на Бойко Борисов беше солидарна към позицията на Великобритания за Сергей Скрипал. България трябва да има своето политическо решение, това е тема която ще бъде изяснявана. Има решения, които се взимат на най-високо ниво“, коментира зам.-шефът на ГЕРБ.

„Много европейски държави взеха държави, смятам че и България трябва да бъде солидарна с тях. Правителството ще вземе правилното решение, за да покажем съпричастност и солидарност с всичко това, което направиха другите страни Европа с руските дипломати. Когато се случи атентата в Сарафово Тереза Мей в качеството си на външен министър ни подкрепи“, добави Цветан Цветанов.

Той коментира и скандала с оставката на депутата Димитър Гамишев, който прехвърлил своя фирма с 200 000 лв. дълг на безработен от Ловеч. Днес избраникът от Гоце делчев подаде оставка от Народното събрание. „Действията, свързани с неговата предишна дейност като депутат и кандидат за депутат е било когато не е бил лице на ГЕРБ в Гоце Делчев. Вчера говорих с него, попитах го за тези данни. Той каза че действително е имало кандидатстване по европейски проекти. Той не си спомнял дали е продадена на малоимотен“, каза зам.-председателят на ГЕРБ.

„Ние имаме политика, че трябва да се борим срещу такива явления – срещу хора, които имат фирми със задължения. Не мога да потвърдя дали има такива, но днес той каза, че си подава оставката, защото не иска да петни името на партията и съжалява за всичко, което се причинява. Той няма да продължи да е общински ръководител. В момента се правят номинации за секретар на партията. В момента този процес е стартиран“, каза още Цветанов.

„Ние не практикуваме да спускаме парашутисти за определени водачи. Той е разпознаваем и съм виждал доброто отношение на местните хора към него. Много са народните представители, които нямат познаваемост нанационално ниво, но на местно ниво са уважавани“, добави той.

Източник: Епицентър.бг