Желанията на подкрепящите Стратегията да се свалят предавания, означава само едно. Фашизъм

От писанията на тези, които подкрепят Стратегията, категорично е ясно, че диалог с тях НЕ може и НЕ трябва да се води.

Безсмислено е пилеенето на обществена, интелектуална и физическа енергия.

Желанията им да се свалят предавания, да не се допуска различно мнение в общественото пространство и медиите, означава само едно. Фашизъм. Прочетохме им Стратегията, разнищихме всяка дума, защото сме функционално грамотни, прочетохме къде, кога и как вече са променени Закони и нормативни актове.

Срещу всеки смислен аргумент получихме неадекватни реакции и обвинения, че сме истерици, че искаме да бием децата, че сме евангелисти (все едно е забранено), че сме против абортите (все едно да убиваш неродени бебета, е нещо високо хуманно, че сме тролове- нищо, че сме масово с реалните си имена и снимки, че сме платени- разбирам ги, те самите без пари не си мърдат пръста.

Диалог между неолибералния (техния) дискурс и традиционния (нашия) наистина е невъзможен. И този път истината НЕ е по средата. Както и при Истанбулската конвенция, тук отново виждаме отчаяни опити да ни се казва, че ние не разбираме и саботираме европейското. Подобни тези вече омръзнаха, а и са несъстоятелни, претенциозни и псевдо елитарни, тъй като никой нормален човек не чака някакво НПО наемници да му кажат дали е добър, лош, европеец или китаец.

Затова трябва натискът ни да продължава. Да не се разсейваме да обясняваме на хора с обречени умове и увреден морален кодекс. Ние знаем за кого и защо е битката. И няма смисъл да изтощаваме сили за слугите на господарите.

Росица Бакалова, Фейсбук