Жена се ражда, а мъж се става. Момчета, покажете, че сте станали мъже – поздравете жените до вас!

Едно поучение за християните.

Много православни християни се нахвърлят с ожесточение (каквото би трябвало да няма в сърцата им) върху неща, които не разбират. А свети Антоний Велики казва, че първата добродетел, която е в основата на всички останали е разсъдителността. Тоест, не заклеймявай онова, което не разбираш, за да не изпаднеш в глупаво положение!

Ако се придържаме само към християнските събития и тях единствено празнуваме не би трябвало да празнуваме рождените си дни и националния празник на България – 3-ти март. Църквата допуска такъв вид празнуване и не смята, че то ощетява по някакъв начин вярата ни.

Подобен е случаят с дати, които символизират постигането на нещо добро или избавление от нещо лошо. Осми март, независимо как и от кого е създаден, олицетворява постигнатите права за жените. Еманципирани или не жените заслужават достойно място в обществото ни! Нека бъдат каквито искат!

Това показва, че вече са свободни да бъдат дами…или трактористки, например. Това трябва да се цени, защото все още има цели държави, които не приемат жената за човек!

Честит празник, момичета! Бог да ви помага да бъдете все така цветни в този сив живот! Да ви дари Бог много деца, за да се радвате на много любов около вас! Да сте здрави!

P.S. Има една сентенция: „Жена се ражда, а мъж се става“. Момчета, покажете, че сте станали мъже – поздравете жените до вас!

Отец Силвестър Янакиев, Фейсбук