Жената, хвърлила яйце срещу зам.-министър Начева: Отчаяни сме, без заплати сме от февруари

Вчера медици от болницата във Враца, които с месеци не са получавали заплатите си, замериха с яйца и освиркаха зам.-министъра на здравеопазването Жени Начева.

Лекарите и медицинските сестри са без заплати от февруари.

„Това, че замерих с яйце зам.-министъра на здравеопазването, беше акт на отчаяние. От толкова време нещата нямат никакво развитие. Имам пет деца, за които в момента няма никакво здравеопазване във Враца“. Това заяви в репортаж за предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия Полина Комитска – жената, която замери с яйце заместник-министъра на здравеопазването по време на посещението й във врачанската болница в понеделник.

„Зам.-министърката си е научила един репертоар от няколко изречение, който си повтаря. И предишния път, когато идва ги каза“, продължи Полина Комитска.

Няма болница във Враца, това е една призрачна сграда, каза още тя и сподели, че съпругът й работи в тази болницата.

Зам.-министър Жени Начева бе в лечебното заведение, за да представи новия изпълнителен директор, след като старият подаде оставка. Лекарите и сестрите в болницата не са получавали заплати от февруари.

„Районът е неприятно застрашен и би трябвало да се предприемат действия по най-бързия начин“, заяви изпълнителният директор в оставка Орлин Цветков.

„Управляващите толкова са се ояли, просто са се самозабравили. Те не ни разбират и не вярват, че във Враца живеем зле“, заяви Елеонора Колева – медицинската сестра, която покани зам.-министър Начева да живее един месец в нейното семейство. „Дъщеря ми пита защо ходя на работа, след като не ми плащат“, добави тя.

Един от проблемите в болницата е, че отделението по реанимация временно е затворено, което блокира работата и на останалите отделения. Причината е, че медиците напускат или излизат в болничен, поясни началникът на ОАРИЛ д-р Ростислав Стефанов.

„Много пъти подавам рапорти за това, но без резултат. Правя всичко възможно да бъде възстановен ритъмът на работата“, допълни той.

„До края на юни ще преодолеем забавянето от заплащане на разходи за персонал от вече един месец. Днес болницата е получила средствата за персонал за февруари“, каза самата Начева по време на посещението си в болницата в понеделник.

Източник: Епицентър.бг