Качински: Полша не е била експлоататор на страни и народи от Африка и Близкия Изток и не е длъжна да приема мигранти от тях!

Той защити позицията на страна срещу разселването на бежанци на конгрес на управляващата партия „Прави и справедливост“. Не сме използвали работната сила на хора от Северна Африка и Близкия Изток, откъдето са пришълците, изтъкна той.

„Полша не е експлоатирала други страни и не е длъжна да приема мигранти“, заяви Ярослав Качински на конгрес на управляващата партия, съобщава Гласове.

Полша не е длъжна да приема мигранти от страни от Северна Африка и Близкия изток, защото не е експлоатирала тези държави и трябва да се грижи за своята сигурност, каза лидерът на управляващата партия „Право и справедливост“ Ярослав Качински, цитиран от ТАСС и БТА.

„Ние не сме експлоатирали страни, от които сега идват бежанци в Европа. Не сме използвали тяхната работна сила и не сме ги канили в Европа. Имаме пълното морално право да кажем „не“, заяви Качински на 5-ия конгрес на партията.

Според него също така „става дума не само за тероризъм, а и за обикновена сигурност“.

„Няма никакви причини, поради които радикално да снижаваме стандарта на качество на нашия живот“, каза той, като подчерта, че миграцията влече след себе си и икономически сложности.

Лидерът на „Право и справедливост“ заяви също, че Полша има моралното право да иска компенсации за загубите по време на Втората световна война и за икономическите последици от влизането в Евросъюза.

„Трябва да напомним на критиците ни на Запад, че Полша е първата страна, дала отпор на нацисткия хитлеризъм“, посочи той.

Качински посочи също, че вече 12 години след влизането си в ЕС Полша е отворила своя пазар, а „отплатата за това е недостатъчна и е пристигнала със закъснение“.

Той спомена и за евтината полска работна ръка, която обслужва икономиките в ЕС.

Източник: glasove.com