Кадиров съветва Русия да използва ядрени оръжия в Украйна

Русия трябва да обмисли използването на ядрени оръжия с малка мощност в конфликта в Украйна, заяви чеченският лидер Рамзан Кадиров, цитиран от Ройтерс.

Това изявление той направи малко след като бе съобщено за нови неуспехи на руските сили на бойното поле.

В пост в „Телеграм“ Кадиров отправи критики към руските командири заради това, че те са изтеглили руските сили от източния украински град Лиман днес, което той определи като изоставяне на града. „По мое лично мнение трябва да бъдат взети по-драстични мерки, стигащи до обявяването на военно положение в граничните райони и до употребата на ядрени оръжия с ниска мощност“, каза чеченският лидер.

През деня стана ясно, че руските сили са се изтеглили от град Лиман, важен железопътен възел в Източна Украйна. Новината дойде малко след като украинското министерство на отбраната съобщи, че украинските сили влизат в Лиман, предадоха световните агенции, като се позовават на руското министерство на отбраната.

В изявлението на руското министерство на отбраната се казва: „Заплашени да бъдат обкръжени, съюзническите сили се изтеглиха от Лиман към по-безопасни позиции“.

(БТА)

Източник: Dnes.bg