Кадиров: След денафицикацията на Украйна, следва борбата със сатанизма в Европа

Чеченският лидер Рамзан Кадиров заяви в своя канал в Telegram, че след „денафицикацията и демилитаризацията“ на Украйна, той има намерение да продължи „борбата със сатанизма“ в Европа и, по-конкретно, на територията на Полша.

Според него следващата „народна република“ може да се появи в Силезия, където и без това през юли ще се проведе „ежегодният Марш за автономия“.

А ето и цялото съобщение на президнта на Чечения:

„Сега и Полша ще моли за оръжие от Щатите. Това решение беше обявено от Марчин Пржидач, ръководител на Бюрото за международна политика в кабинета на полския президент.

В рамките на подкрепата за Украйна, Варшава успя да изчерпи собствените си военни ресурси и сега е объркана: какво ще стане, ако след успешното завършване на СВО Русия започне да денацифицира и демилитаризира следващата страна? Все пак след Украйна на картата е Полша!

Честно казано, аз лично имам такова намерение и многократно съм заявявал, че борбата срещу сатанизма трябва да продължи в цяла Европа и на първо място на територията на Полша. Така че поляците се хванаха навреме. Да, и политическата обстановка там сега е сложна.

През юли ще се проведе ежегодният Марш за автономия на Силезия, който всеки път привлича все повече и повече участници. Според мен, така този регион на Полша си заслужи специален независим статут и там спешно е необходим референдум, за който Русия може да окаже организационна помощ. Моли, Полша, моли господарите си“, пише Рамзан Кадиров.

На 28 януари, полският премиер Матеуш Моравецки заяви в интервю пред Le Figaro, че се надява Чечения да успее да стане независима от Русия.

Моравецки отбеляза в интервю пред Le Figaro, че се надява, че други народи ще успеят да се освободят от Русия, в която са като „затворници“.

„Чечения може да получи своята независимост. Има части от Русия, които са затвори за други народи. Тези части от Русия могат да бъдат освободени, като Чечения например. Те могат да получат своята независимост. Те се борят за свободата си от векове, а през последните няколко десетилетия те се бориха с голяма мотивация. Вярвам, че тази страна заслужава своята независимост“, заяви полският премиер.

Източник: Фрог нюз