Как да живея с пенсия от 150 лв.?

Родните политици, увлечени в далавери и трупане на пари, нямат време едно вестниче да прочетат. Ако го правеха, щяха да разберат колко тежко и непосилно живее народът. Как спят спокойно, след като 37% от народа не може да си позволи консумация на месо, пиле, риба.

Всеки 3-ти от нас не може да си плати тока, водата, наема, вноската по кредита. 53% не могат да се справят с непредвидени разходи. Близо 2 млн. българи живеят със средства по-малко от линията на бедност. Стремглаво мизерията завладява пенсионерите. Че как се живее с пенсия от 150-240 лв. на месец бе, господа управляващи?!!! Ако бяхте поне малко заинтересовани за народа си, щяхте да се стреснете от факта, че през 1989 г. са мизерствали 6% от българите, а днес мизерстват 22%. Щяхте да знаете, че всеки ден в България 16 човека правят опит за самоубийство. Това са умопомрачаващи факти, но те не стряскат ни депутати, ни министри.

вижте още: Ужасът да си пенсионер в България и да оцеляваш със 160 лв. пенсия

Казват, че преди да започнеш да живееш истински, трябва да умреш няколко пъти. Ами, господа, ние умираме всеки ден бавно и мъчително. Възрастни хора свирят на акордеони и пеят в подлезите, саксофон лее звуци и ти къса сърцето. Те свирят и пеят, а душите им плачат. Това е навсякъде, във всеки град, на всяка главна улица, във всеки подлез. Срам!

Валерия Стефанова, Ретро.бг