Как да приемем, че ЕС е качествен продукт, след като Брюксел подкрепя мафиотското управление в България

И тръгнаха незнайни политолози и други безделници, да обяснят на племето българско, че Макрон е направил невероятни неща за тях.

Забил клин на Унгария и Полша, дал знак за проблеми в България, направил категорична заявка за нов европейски лидер, трасирал нови политически хоризонти!? Политически инженеринг.

Гледам и не вярвам на ушите си, както би казал професор Вучков. Кой и как, обаче, пита европейските граждани, какво мислят, след като някой вече е качен на коня от невидима ръка?

Моите въпроси са обикновени. Например: Какво представлява съюз, в който икономическите интереси на нито една държава не са защитени? Как се дефинира единен съюз, в който мощна държава като Великобритания, вече не е страна? Ако останат само три държави членки на ЕС в цяла Европа пак ли формацията ще се нарича „европейски съюз“? Какво означава равноправен съюз между партньори, в който на практика съществува „чакалня“ и „еврозона“? Защо свободното движение на хора и товари има своя невидима регулация, както и всичко останало? Има ли дори минимален шанс за повишаване на качеството на живот в България при положение, че ЕС и сега се движи на различни скорости? Какви са конкретните перспективи извън временните ползи?

И един последен въпрос:

Как гражданите да приемем, че ЕС е качествен продукт при неоспоримия факт на пълна политическа и военна подкрепа от страните на съюза на мафиотското управление в България, както и арогантното ограбване на всичките ни земни и подземни богатства под крилото на българската политическа мафия?

Николай Марков, Фейсбук