Как Държавна сигурност унищожава национализма в България

Редно е да се запитаме какво търсят кадри на бившата Държавна сигурност сред националистическата ниша в политическото пространство. Дали е нормално националистите да вярват в един доносник на ДС, като Волен Сидеров или на Красимир Каракачанов, който е бил агент от Шесто управление на ДС с псевдоним „Иван“.

Националистическата ниша в България се разви относително в късен период, но в момента когато тя трябваше да роди политически субект, който да я обедини, се пръкна отнякъде доносник на бившата ДС – Волен Сидеров. Нищо, че преди го е играел на демократ, сега са му поверили да играе ролята на националист.

Появяването на националистическата партия „Атака“ през 2005 година е било добре обмислен ход, който е имал за цел да привлече към себе си крайнолевия електорат на БСП като по този начин социалистите бъдат лишени от мнозинство. Това може да ни наведе на мисълта, че партия „Атака“ е имала някаква връзка с олигархията управлявала по онова време НДСВ. Причината е, че по време на НДСВ се е крало прекалено много и откраднатото са искали да го задържат на всяка цена. За да го задържат е било нужно БСП да няма абсолютно мнозинство и да трябва се коалира с НДСВ. Това е и една от възможните причини да се появи на бял свят партия „Атака“. Никой да не си мисли, че в този проект има нещо националистическо, освен правилното плямпане на артиста доносник на ДС.

Интересната схема, която използва бившата ДС е всяка националистическа партия да е използва, като политическа патерица на основната партия, която е спечелила изборите. Така ние имахме партия „Атака“, която подкрепяше безрезервно ГЕРБ при първия им мандат. Тогава артистът Волен Сидеров го играеше на прозападно настроен и дори заедно с ГЕРБ протестираше срещу визитата на Владимир Путин в България. Същият този Волен Сидеров и неговата партия подкрепяха безрезервно и правителството на Пламен Орешарски, което бе съставено от БСП и ДПС – трудно е за вярване, но е факт. В настоящия парламент Волен Сидеров го играеше в началото на русофил, като се мъчеше да се докопа до руско финансиране, но на руснаците не им вдъхна доверие и те го отсвириха. Сега в момента Волен Сидеров го раздава на националист – обединител или по-модерното „патриот“. Той се обедини с Валери Симеонов и Красимир Каракачанов и почна да пее друга песен – раздава го, като патерица на ГЕРБ вече.

Националистите в България заемат ниша от около 10% от имащите право на глас. Това предполага, че ако се обединят всички националисти в една партия и биха стигнали до трета сила в парламента. Тази националистическа ниша обаче е разпокъсана умишлено и съставена от множество партии и формации. Целта е ясна – разделяй и владей.

Цялото това политическо шоу иска да ви покаже, че национализмът в България не е нищо друго, освен една политическа ниша, където си играят с истинските националисти, като ги подвеждат и те сляпо вярват на своите лидери. Ако не бяха тези бивши доносници на ДС и национализмът в България може би щеше да се развие и сега да е основен фактор, като в Унгария например.