Каква е тази държава, каква е тази армия, какви са тези управленци?

Каква е тази държава, каква е тази армия, какви са тези управленци.

Екипажа на турски военен кораб не отдал почест на Румен Радев в края на учение „БРИЗ 2017″ и реакцията на един малоумен генерал от българската армия:

-“ Трябва да видим и попитаме, Защо?“

Ало, господин генерал, не трябва да питате, ами да изгоните турските кораби от български териториални води първо и после да искате Извинение. Но вие откъде да ги знаете тези неща. Нали сте всичко друго, но не и военни с чест. За министъра на отбраната и оглушителното му мълчание по темата – нищо няма да напиша, той не е важен. Важна е реакцията на генералите и висшият главнокомандващ – президента.

Реакцията е голям гаф на целият ни военен елит, но няма каква и друга да е при положение, че Българската Армия е в будна кома вече повече от двадесет години.
Но, кой не е в Будна Кома се чудя вече?

Уви само хората хващайки зад граница през Терминалите са будни и се спасяват от глупостта и невъзможността на нашите управленци да решат проблемите на нацията. Ето и тази сутрин, външната ни министърка Екатерина Захариева за пореден път потвърди лудостта на всички политици в България, когато гордо заяви:

– “ В България, безработица няма.“

Да го коментирам ли? Явно наистина роби вече няма, избягаха зад граница, защото роба не иска да работи за едно парче хляб и купичка вода на ден. Но тя министърката с нейните 3000 евро заплата и други месечни доходи по други канали, няма как да твърди други неща.

Но да се върнем към турската провокация и оглушителното мълчание на нашите управници по темата.

В момент, когато вървят провокации от страна на цигани към българи в почти цяла България, провокацията от страна на Турция изобщо не е случайна, както се опитват да ни убедят някои услужливи на властта медии. Всъщност ако имахме истинско разузнаване и истински разузнавателни служби и аналитици на геополитическите събития, отдавна щяхме да знаем, че Турция има план и действа, който е да направи България своя провинция и тук идва момента да напиша, за прословутия закон за продажба на земя на чужденци.

Първо искам да обясня, че и сега няма пречки за чужденци да купуват земя в България, просто трябва да си регистрират със съдружник българин в България фирма и естествено да си плащат данъците тук в България, но явно на някой му е много хубаво да крещи в Парламента:

– „Ние сме против“

Къде бяха и защо ли, не бяха против, когато офшорни компании регистрирани незнайно къде превзеха българската разсипана икономика и я разграбиха разни кръгове?

Къде бяха, когато разни фирми от Германия и Австрия не пожелаха да се регистрират в България и да плащат данъци тук получиха възможност да си построят хранителните вериги и да изнесат парите на България?

Къде бяха, когато разни олигофрени от Европа и САЩ ни учеха на Демокрация в ефир и в същият момент наливаха милиони в разни фондации и организации?
Пак бяха там в Парламента, но неми като риби.

И тук идва момента за пореден път да напиша с тия управници и политици няма да стане, защото първо нямат визия за бъдещето на България и второ всички търсят само като героя на Алеко, Бай Ганьо келепира и парата от политиката.

Така че, ще е добре да започнем да се събуждаме от будната кома и да се огледаме.

Атанас Калев