Каква е тази заплаха от Русия, която Борисов и други подобни нему политически екземпляри разиграват?

Лично мен никак не ме притеснява мълчанието на Европа, защото тя има хилядолетен опит да мълчи за всичко свързано с държавата на българите.

Така е било и вероятно така ще бъде, защото има обективни причини за подобно поведение.

По емоционалните между нас не изследват в дълбочина и нямат нужните знания за сложните политически процеси на европейския континент. Това е причината да залитат рязко в една или друга посока, но никога да не са в равновесно състояние на разума. Под тези опасни ъгли на крена, човек се превръща в универсално политическо оръжие, което може да се ползва с лекота както от свои, така и от чужди!

Не ме притесняват и ловките политически и друг тип движения на Русия, която е поставена пред пореден исторически избор. Тя самата не е изненадана и не реагира като уплашен звяр за разлика от своите явни и неявни врагове. И ще намери своя път, вероятно безпогрешно и с минимален разход на всякакви ресурси.

Това от което се срамувам е как допуснахме толкова лесно да се превърнем в разменна монета на всички видове световни интереси без да извлечем никаква видима обществена полза. Имам, разбира се, свое обяснение, но него не искам да споделям с всички.

Политическото заиграване с руски заплахи, били те шпионски или военни са опасни политически игри за България. Това е много сложно движение по ръба на бръснача, защото от подобни игрички се облагодетелстват единици , а може да пострадат милиони невинни души. Лесно се палят пожари, трудно се гасят и който не го разбира е съвършено проста форма на живот. Ако България е в опасност от външни сили, независимо какви са те, има достатъчно силни специални служби, които имат задължението да неутрализират тази заплаха. Ако тя е военна заплаха, имаме многохиляден военен контингент от американски военни сили, които да отразят всяка подобна заплаха по силата на държавен договор.

Каква е тогава тази заплаха от Русия, която Борисов и други подобни нему политически екземпляри разиграват? Нима това не е поредната манипулация, подобна на онази от близкото ни минало, когато американците щяха да ни превземат и ние трупахме всякакво оръжие да се пазим от тях? Сега трупаме страхове, за да се пазим от руснаците, турците и прочее политически вещици. Нали договора ни за чланство в НАТО се подписа, за да не се страхуваме вече, а да живеем спокойно! Нали специалните ни служби се управляват от лица с най-висок допуск до тайните на евро-атлантическите ни партньори и са завършили специални курсове в техните образователни и експертни школи! По техните стандарти и с отлични референции!

От какво тогава трябва да се страхуваме, господа? И в крайна сметка не е ли по-добре за политическото ни престъпно статукво да се страхуваме от всичко друго, но не и от корупцията, беззаконието и българската мафията – като реални ценности с които трябва да се гордеем като европейци. Съжалявам.

На война, като на война.

Полк. Николай Марков, Фейсбук

Лично мен никак не ме притеснява мълчанието на Европа, защото тя има хилядолетен опит да мълчи за всичко свързано с…

Публикувахте от Николай Марков в Четвъртък, 13 август 2020 г.

<