Какви „чудни политики“ само се прилагат на българите, а?! Защо не и в цяла Европа. Безсрамници. Лицемери. Говеда

Въпреки, че изпитвам умилително снизхождение към Мая Ма, омбудсман на ръбъ, няма как да премълча някои отклонения от личните ми златни правила.

Мая Ма: „България има възможностите да произвежда европейски политики в полза на всички граждани.“

Сериозно ли има такива възможности? Какви „чудни политики“ само се прилагат на българите, а?! Защо не и в цяла Европа. Безсрамници. Лицемери. Говеда.

Това изявлиние на Мая Ма върна спомените ми директно в магичната седмица преди назначаването й за Омбудсман, банкянското застъпничество по случая и това обяснява напълно защо Мая Ма не пропуска да благодари във всяко свое интервю на премиера Борисов, че се е родил, живял и сътворил света по идеален начин. Толкова съвършен свят, че и самата тя да има управленско място в него!

Силата на крясъците, обаче, издавани от омбудсмана не е линейна функция на постигнатите резултати. И това е проблем, който все още не се разбира от всички. Колко от нас имат нужда от дизелов двигател в спалнята си? Такава ни е Мая – мила, добра и талантлива актриса. Опитна. Като всички други, качени на мухлясала политическата сцена.

На умело промотирания въпрос с двойните стандарти в храните и всичко останало, което се случва в България, ще отговоря просто, с една турска поговорка:

„Който дава и в джамията го оправят.“

Има и други познати начини за по-достоен живот, но за тях се иска смело сърце, здрав разум, постоянство и низ от хладнокръвни решения. Нещо като шахматна игра в която фигурите са живи, а не дървени…

Николай Марков, Фейсбук