Какво още по-гадно трябва да му се случи на този народ, за да се отврати и прогледне?

Има ли още хора, които копнеят за силна ръка и са съгласни да се откаже от правата си, които и без това никой в тази държава не спазва в името на сигурността?

Кой ще им осигури тази сигурност, при положение, че прокурори на високи позиции стоят диван чапраз пред едни мошеник в столично заведение, наречено „Осемте джуджета“ и участват в сговори за кражба на бизнеси и погром над бизнесмени?

Има ли още такива, които вярват на клетвите на премиера си, че не е взел и една стотинка от олигарсите?

Освен някоя пура, разбира се, която не се брои за подкуп.

Има ли наивници, които още се хващат на въдицата на българския Вишински, че ще бори корупцията, на който и етаж на властта да я открие? Имат ли очи да видят и уши да чуят как същият този човек с безконтролна власт и амбиции нарича медии и неправителствени организации, които разкриха #Кой и с какви условия го избра на този пост?

Има ли още такива, които не разбраха, че легитимната и паралелната власт имат едни и същи интереси и ги постигат с общи усилия?

Има ли още хора, които не разбират, че Борисов е вълк в кошарата, който вместо да пази агнетата, си ги дели с глутницата?

Има ли още такива, които не виждат, че ще бъдат изядени като жаби от змии в блатото, където удобно да се отпуснали? Какво още не е разбрал този народ, за да се събуди? Какво още по-гадно трябва да му се случи, за да се отврати и прогледне?

Журналистката Венелина Попова, Фейсбук

Източник: Фрог нюз