Какво правим, ако Гинка реши да продаде ЧЕЗ на Гинчо?

Налагат се предсрочни избори след всички глупости, които правят управляващите.

Това каза заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Антон Кутев пред журналисти преди Пленума на партията, предаде „Фокус“.

По думите на Кутев повечето политически сили нямат интерес от предсрочни избори.

БСП е може би единствената, която има. Аз лично смятах, че избори ще има, но чак следващата година“, посочи Кутев и заяви, че след всички глупости на управляващите, такива се налагат.

Във връзка със сделката с ЧЕЗ, Антон Кутев уточни, че това не е тема на настоящия Пленум, тъй като дневният ред на заседанието предвижда вътрешнопартийни въпроси. „Дълбоко не вярвам в това, което официално ми отговори министър-председателят, че не знае за тази сделка предварително. Не мога да повярвам, че българският и чешкият премиер се срещат и говорят за всичко друго, но не говорят за сделката, която в момента заплашва да го свали от власт“, посочи Кутев.

По думите му, ако премиерът не е знаел за сделката, трябва да си подаде оставката. Според него Борисов със сигурност е знаел какво се случва. „За мен остава огромният проблем, когато Гинка продаде на Гинчо. След три години, примерно, тя източи няколко стотин милиона от ЧЕЗ, след което продаде на някой несъстоятелен човек фирмата и той фалира. Какво държавата пак ли ще стои отвън и ще каже, че не знае за какво става дума. Очевидно, че държавата трябва да има контрол, защото това е ключово дружество“, заяви Кутев. „Представяте ли си един ден да спре тока в София – какво правим? Ако Гинка реши утре, че е обидена на софиянци и дръпне шалтера – какво правим после?“, попита Кутев.

Управлението на държавата е без посока, каза секретарят на ПГ на „БСП за България“ Филип Попов.

„Това управление е без посока и го доказва до този момент. Вече мина половината от председателството на България и ние нямаме посока за това председателство. Играенето на добрия домакин по какъв начин помага на нашите интереси?“, попита Попов.

Източник: Епицентър.бг