Какво става в България? Цяло семейство умира от глад, момченце на 2 год. умира от недохранване

Възрастна жена заедно с нейните дъщеря и син са открити мъртви в дома им. И тримата са живеели в крайна нищета, като са били включени в програмата за хранене на социално слаби семейства.

Това съобщава електронното издание на „Монитор“

Възрастната жена изцяло се грижела за своите деца, които били с психични проблеми. Тя обаче през последната година била в отпаднало състояние и не успявала да насмогва.

Те се хранели в социалната кухня в Куклен, но от 3 дена не са взимали храна от там.

Черната хроника обаче не спира до тук.

По бТВ съобщиха за момченце на две годинки от хасковското село Николово, което е умряло на път за болницата. Аутопсията на детето установила, че причината за неговата смърт е системно недохранване и изтощение на организма. Вследствие, на което е установено, че детето е било с нефункциониращи бъбреци, трайно обездвижване на ставите и тежък дерматит с почти свлечена кожа на места по тялото.

Тези две човешки трагедии се случват за един ден и основното в тях е недохранването, което се дължи на престъпното управление на държавата. Ние се намираме в Европа, а умираме от системно недохранване, като в африканските страни, тогава за какъв Европейски съюз говорим?