Калин Терзийски пак за ”клетия” Гришо: Лувъра ли е по-важен за цивилизацията или стадион Маракана?

Писателят Калин Терзийски продължи с тезата си, че Григор Димитров е ”едно клето момче”, което играе добре тенис.

Според него не е нормално един писател да получава 100 000 по-малко.

По думите му писателите заслужават повече, защото създават мисли. Това заяви Калин Терзийски, продължавайки дискусията за стойността на труда.

Господстващите кръгове се опитват да елементаризират и деградират масите от хора, за да им станат удобни. Масите от хора са длъжни не да се псуват и да мразят писателите си и да възвеличават едно клето момче, което просто играе добре тенис, игра с топка, и печели. Играе добре, но е просто спорт. Лувъра ли е по-важен за цивилизацията или стадион „Маракана, попита Терзийски.

По времето на Леонардо да Винчи също е имало боксьори и борци. Не вярвам да има останал някой известен, заяви още Терзийски пред Нова телевизия.

Ако една картина на Леонардо попадне в Папуа, то местните ще я използват за хартия, посочи той. Той смята, че неговите романи не се познават и затова е такова отношението.

Когато противопоставяш 2,5 млн. на 25 паунда, то казват, че това е противопоставяне. Не, обичам това момче. Казвам, как 100 пъти се подценява един труд. А това е опасно. Един народ може да бъде пратен в нищото, при боклуците, каза още писателят.

Оценките за това, което съм написал, на 50 процента са положителни, посочи той.

Каалин Терзийски коментира и избора на Мис България. Почти всики обвиняват Мис България, че не е красива по техния вкус, а не тези, които са я избирали. Българинът знае, че нещата се правят против правилата с подли връзкарски механизми. Прави и чест, че не е пипнала нищо по нея, коментира той.

Източник: Фрог нюз