Канада ще ни сваля визите, а ние си сваляме гащите

Канада щяла да ни сваля визите. Ама хайде стига смешки, моля ви се. Ние сме членове на ЕС и щом европейците пътуват безвизово за Страната на кленовия лист, трябва хората от България и Румъния също да го могат.

Работата обаче е там, че за да свалят визите за оттатък океана, от нас се иска, първо, да си свалим гащите. Не че ние не го правим и без да ни го поискат. Сеща ли се някой например, че с нашето злато Канада се готви да въведе безусловен базов доход за населението си. Българите пък можем само да си хапем палците и да съзерцаваме концесионерите от „Дънди“, все едно пенсионерите ни са тежки рентиери.

Властите в канадската провинция Онтарио вече го обявиха. Там скоро ще започнат всеки месец да изпращат чекове на всички свои граждани по пощата. Това е част от плана им да въведат безусловен базов доход. От канадското финансово министерство публикуваха доклад, в който се потвърждава готовността на правителството да подкрепи експеримента. Не са уточнени обаче детайлите по проекта. Не се знае и каква ще бъде сумата на чековете.

Сигурно ще направят референдум и ще питат българските пенсионери.

Нено Колев, Ретро.бг