Карадайъ: ДПС трябва да участва в сформирането на ценностно хомогенно мнозинство, което да се основава на обединяващия патриотизъм

„Нашата политика се основава на обединение, заедност и любов. За нас различията не са проблем, те са богатство. Ние можем да бъдем заедно и в различията си“.

С тези думи се обърна към множеството в препълнения салон на читалище „Родопска искра“ в Ардино председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, съобщиха от пресцентъра на партията.

Карадайъ посочи че през последните 2 години наблюдаваме омраза и разединение в законодателството и подчерта, че ДПС трябва да участва в сформирането на ценностно хомогенно мнозинство, което да се основава на обединяващия патриотизъм. В заключение Карадайъ призова „Различните еднакво да живеем”.

В Ардино бе представена листата на кандидатите за народни представители на ДПС от 9-ти МИР в Кърджали. С аплодисменти бяха посрещнати лидерът на ДПС и водач на листата на Движението в Кърджали и Търговище Мустафа Карадайъ, зам.-председателят на ДПС, евродепутат и зам.-председател на групата АЛДЕ в Европейския парламент Филиз Хюсменова, зам.-председателят на ДПС и втори в листата на партията в Кърджали инж. Хасан Азис, членът на ЦОБ и водач на листата на ДПС в Хасково Йордан Цонев, председателят на Младежко ДПС, евродепутат и зам.-председател на партията на европейските либерали Илхан Кючюк. В залата присъстваха още кандидат народните представители Адлен Шевкед, Ерол Мехмед, Альоша Синабов, Метин Байрамали, Байрам Байрам, Ахмед Моллахасан. Сред хората бяха още членът на ЦОБ и бивш депутат Ердинч Хайрула, областният лидер на ДПС инж. Изет Шабан, бившият депутат Ремзи Осман.

Зам.-председателят на ДПС Филиз Хюсменова призова всички да гласуват за кандидатите за народни представители на листите на ДПС, защото ДПС е необходимата сила на България, опазила мира и спокойствието на българските граждани. „Защото ДПС е силата, която е съхранила уникалния етнически модел на Балканите и в Европа“, заяви Филиз Хюсменова.

„Ако знаете само, каква сила и единство излъчвате. Вие сте истинските патриоти, с истински патриотични дела” заяви Йордан Цонев.

„ДПС води битката за по-добър живот. Тази битка е за достойнството на всеки един от нас” категоричен бе председателят на Младежко ДПС Илхан Кючюк.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ получи като подарък уникална картина с лика на създателя на съвременна светска Турция – Мустафа Кемал Ататюрк. Дарението е от името на представителите на ДПС и на изселническите организации в Турция. То бе връчено от представителя на ДПС в Истанбул Фахри Ватансевер.