Карадайъ: Патриотизмът не е на думи, патриотизмът е на дела. Нашата борба беше за чиста и свята република, което е завета на Левски

Председателят на ДПС пристигна в област Стара Загора за да се срещне с членове и симпатизанти от областта и да представи листата на ДПС. Централният предизборен лъч посети селата Ръжена, Кънчево, Бузовград и Долно Изворово и град Крън, в община Казънлък. Ръководството на ДПС беше придружено от водача на листата на ДПС Стара Загора Халил Летифов и кандидатите за народни представители Мехмед Зейнел и Тунджай Йозтюрк.

Зам.-председателят на ДПС Филиз Хюсменова и кандидат за народните представители от листата на ДПС Стара Загора – Елифе Кискинова и Айше Маневска се срещнаха с жени от женските дружества на ДПС в Стара Загора и Казанлък. По време на срещата жените споделиха своя опит от дейностите, които са осъществили до момента и идеи за бъдещи инициативи. Филиз Хюсменова от своя страна изрази готовност за безрезервна подкрепа за развитието и разширяването на Дружествата.

По-късно пред над 800 души в залата на читалище “Напред” в Павел Баня, председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заяви ,,Патриотизмът не е на думи, патриотизмът е на дела. Нашите дела са ясни. Още 1989 година, когато тръгнахме да сваляме тоталитарния режим, нашата борба беше за чиста и свята република, в която всички различни да живеем равни, което е завета на Левски.”

Водачът на листата Халил Летифов подчерта, че Движението за права и свободи е способно да се противопостави на омразата и разделението, да обедини хора с различен произход и вероизповедание, давайки им защита и сигурност.Той благодари за доверието и увери, че ще отговори на него с лоялност, защото това е една от каузите на партията. Летифов заяви още „Политика започва от най-ниското ниво, от нас хората и от нашата мъдрост. България има нужда не от приказки, има нужда от дела. Има нужда от това което се постигна в периода когато ДПС управляваше 2001-2009. В заключение той допълни „Нашата кауза е ДПС, а ДПС е да се борим да се доказваме и да бъдем толерантни, въпреки всичката омраза и въпреки всичките
атаки, които получаваме.”