Карадайъ: Тези, които искат България да не е в НАТО и в ЕС, нямат място под знамената на демокрацията

„Рамазан е месец, който съдържа много мъдрост, месец на търпението, опрощението и на милосърдието.

Месец Рамазан е символ милосърдието, на взаимопомощта, толерантността на берекет на братството”.

С тези думи лидерът на ДПС се обърна към над 10 000 души, събрали се на площада в Джебел, където традиционно се отбеляза 29-та годишнина от трагичните събития по време на т. нар. „възродителен процес”.

Сред море от знамена на ДПС, Движението бе в града с цялата си мощ водени от председателя на партията Мустафа Карадайъ, неговите заместници, депутати, кметове и членове на ДПС.

Лидерът на ДПС и турският посланик Хасан Улусой се посрещнаха с топли приветствия на площада в Джебел , след което Карадайъ оповести, че вече е уговорил среща с Улусой, която ще се проведе в София. На празника на Джебел сред официалните гости бе и генералният консул в Пловдив Хюсеин Ергани и други турски дипломати.

„В нашата страна живеят различни етноси, които изповядват различна религия и ние най-добре знаем силата на думата „толерантност” и никой не може да ни я отнеме. Тя ни дава сила, разум , осъзнаване и отговорност като граждани. Да живеем заедно в разбирателство, в мир със себе си и околните.”, с този призив Мустафа Карадайъ се обърна към всички на площада.

„Но в такива дни не можем да подминем и опасността пред демокрацията в нашата Родина. Ние сме се борили за демокрацията и когато тя е в опасност ние единни и заедно трябва да пресечем всяка опасност”, допълни Карадайъ.

„Но тези, които противопоставят и разделят, те нямат право да стоят под знамената на демокрацията. Тези, които сеят омраза нямат място под знамената на демокрацията. Тези, които искат България да напусне НАТО и ЕС нямат място под знамената на демокрация, само че не можем да подминем и тези, които им подариха участието във властта – основната отговорност е тяхна”, заяви Карадайъ в емоционалното си слово.

„Ние можем и трябва да бъдем на висотата на 89-та година,когато бяхме единни и докарахме демокрацията в нашата Родина. Единни и мощно да защитим демокрацията в България, на Балканите и Европа” заключи лидерът на ДПС.

Председателят на ДПС и активисти поднесоха цветя пред чешмата, изградена в памет на жертвите на т. нар. „възродителен процес” в центъра на града.

На празника на Джебел присъстваха зам.-председатели на ДПС Ахмед Ахмедов, Филиз Хюсменова, Янко Янков, Хасан Азис, зам.-председателите на ПГ на ДПС Халил Летифов, Йордан Цонев, Хамид Хамид, Нигяр Джафер – зам.-председател на НС, народните представители Ерол Мехмед, Адлен Шевкед, Велислава Кръстева,Севим Али, Джевдет Чакъров, Танер Али, Имрен Мехмедова, Сергей Кичиков, ген. Симеон Симеонов, Джейхан Ибрямов, Хайри Садъков, Рамадан Аталай, Елхан Кълков, евродепутатите Неджми Али и Илхан Кючюк, членове на ЦОБ – Ердинч Хайрула, Камен Костадинов, Дурхан Мустафа, Четин Казак, кметове на ДПС от цялата страна, областни и общински председатели ръководството на Младежко ДПС.

Източник: Епицентър.бг