Карадайъ в остра реч: Разделението не е ли политика на ГЕРБ, а националистите – техен инструмент?

ДПС вече се замисля да не би разделението на нацията да е всъщност политика на ГЕРБ, а националистите да са само инструментът в техните ръце.

Този въпрос зададе публично лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пред медиите в парламента, предаде Канал 3.

Примерът за това – разделен бил и празникът на Кърджали, който традиционно се организира от общината на 21 октомври. Вместо това обаче днес друг алтернативен празник организира ГЕРБ и областната управа, на който са поканили председателя на НС Димитър Главчев и вицепремиера и военен министър Красимир Каракачанов.

„Институциите на държавата се ползват за разделение и противопоставяне. Това не води до нищо добро.Честванията се организират от община Кърджали и те ще бъдат утре. Какво правим днес? Какво правят днес, каква е целта? Това са опасни симптоми и по този начин не може да продължава. Нещо повече, разделението и противопоставянето в тази власт досега считахме, че е идеология на националистите, но тази организация, която я виждаме днес, на един местен празник, в комептенциите на местната власт, да се организира партийно от ГЕРБ чрез ползването на държавните институции, по-сокро бихме се замлислили върху ситуацията да не би това да е политика на ГЕРБ, а националистите да са само инструмент в техните ръце“, коментира лидерът на ДПС.

„Никакъв толеранс не даваме. Не само искаме оставката, а ние още преди съставянето на този парламент сме казвали, че националисти нямат място в управлението на страната“, заяви Карадайъ по повод поисканата оставка на вицепремиера Валери Симеонов, цитиран от „Фокус”.

Източник: Епицентър.бг