Каракачанов: България може да не съществува след години

Нужно е да се потърси консенсус. Ако ние не намерим пътя към националното помирение и 27 години след 10 ноември продължаваме да сме нацията, която най-много се мрази, най-много е разделена и най-много е противопоставена, това няма да изведе България нормален път на развитие.

Това заяви съпредседателят на Обединени патриоти и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов в „Панорама” по БНТ, цитиран от пресцентъра на ВМРО.

Когато в Турция побеждава една политика, която ограничава демократичните свободи и налага ислямизъм и неоосманизъм, когато в една Македония вече близо две години има политическа криза, която прераства за пореден път в етническа, проблемите в Черно море, продължаващата война в Близкия изток, огромната имигрантска вълна – какво повече трябва да се случи, за да разберат българските политици, че държавата България е изправена на карта дали ще съществува след някоя и друга година, допълни той.

Лидерът на ВМРО е убеден, че само консенсус по основните въпроси между основните политически партии ще оправи държавата.

Красимир Каракачанов призова опозицията да не търси евтини политически дивиденти като спекулира с въпроси, които засягат здравето на хората. Според него, ако има завишени нива на уран в питейната вода, може би те са били такива от години и никой от досегашните правителства не е невинен.

Петте политически формации в парламента да намерят съгласие по основните проблеми на нацията – не само сигурността, доходите и икономиката. Парламентът, смята той, трябва да излъчва достойнство и единство, за да бъде и обществото единно и „да върви след хората, които управляват”.

Каракачанов призова политиците да свалят напрежението в тона и да се потърси повече консенсус, защото като депутати всички „са се заклели да служат на своя народ, а не на партиите си”.

Той изтъкна необходимостта да бъде най-накрая премахната омразата и силното политическо противопоставяне предвид опасностите за България в настоящата международна ситуация.

Източник: ВМРО.бг