Каракачанов: Йончева, вместо да снима нелегалните мигранти, да беше отишла да им бие два шамара

Не съм гледал филма на Елена Йончева.

Помните ли Берлинската стена, където се стреляха на месо?

Няма да давам пример за стената в Израел. Хората пак прескачаха… Когато си депутат, да се държиш като журналист, който търси евтина слава, е жалко. При едни други години при кучета и стрелба на месо, имаше хора, които я прескачаха. Тук няма кучета, няма стрелба, няма и ток. Това е стена, която възпира масовото преминаване“.

Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов в студиото на „Тази сутрин“ по bTV.

„Този съвестен гражданин няма ли да извика патрули. Както виждате на кадрите, тя седи отстрани и гледа. Може да ги е почерпила бонбони и кафе“.

По този начин обясни кадрите от филма на Елена Йончева, които се излъчват към момента на разговора и показват как депутатката седи до оградата, докато мигранти прескачат оградата.

„Имаме три проблема с оградата – нямаме достатъчно патрули, видео наблюдението, на което изтича ресурсите и човешкия фактор. Винаги ще има хора, които ще се изкушават да приберат едни пари и да помогнат на нелегални мигранти. Подобни случаи има, но и немалко са разкритите нелегални мрежи. Защо не отидете да снимате в Гърция някоя база или пристанище? Това всичкото е обявено за специални обекти. Трима души са на този филм – тя, оператора и шофьора. Тя отиват да снимат и да наблюдават как нелегални мигранти преминават оградата. Аз на тяхно място ще ги сваля и ще им бия два шамара. Ще ги питам „Ало, какво правите тук?!“. Ето, гледайте“, сочи мониторите, на които текат кадрите и продължи, че липсват само локум и кафе, с които да ги гощава.

„Йончева не е Динко, не виждам как ще им бие шамари“, пошегува се Хекимян, а Каракачанов отсече категорично, че щом не е нужно да е Динко, за да постъпи правилно.

Източник: БЛИЦ