Каракачанов: Народът реши Радев да бъде президент. Дължим уважение на това

Лидерът на ВМРО се разграничи от лидера на НФСБ Валери Симеонов, който нарече новоизбрания президент Румен Радев „шофьор на самолет“. Той не споделя мнението на Валери Симеонов и каза, че българските войни трябва да бъдат уважавани.

„Защо трябва да тълкувам думите на другите?! Не съм дружинна ръководителка! Така го е усетил, така го е казал. Не мога да бъда цензор на никого. С Румен Радев бяхме конкуренти по време на изборите, народът реши той да бъде президентът. Дължим уважение на това“, коментира по бТВ Красимир Каракачанов.

Той обаче допълни, че ако сегашният президент започне да провежда политиката на Росен Плевнелиев, няма да му бъдат спестени критиките.

Според Каракачанов политиката е грозна и в нея няма нито един хубав дебат или двубой. Той даде за пример Румен Радев и Цецка Цачева, които по време на кандидат-президентската си кампания са бягали от дебати.

По неговите думи опонентите на Обединените патриоти са всички останали партии, като ГЕРБ и БСП, но ДПС и ДОСТ не присъстват в нашето разбиране за нормални политически партии, обясни той.

Красимир Каракачанов е на мнение, че лидерите на партиите трябва да седнат на една маса, да сложат амбициите си в гардероба и да мислят как да решават проблемите на хората.