Каракачанов опроверга спекулациите, че Патриотите се разделят

Вчера писахме, че по информация на Фрог нюз е имало разграничаване в изказванията между лидера на ВМРО и лидера на НФСБ, което е довело до разцепление на коалицията „Обединени патриоти“.

Днес от ВМРО опровергаха тази новина, като заявиха, че не са оповестявани никакви политически декларации, а коалицията „Обединени патриоти“ не се е разпаднала.

ПП „ВМРО – Българско национално движение“ и лидерът на партията Красимир Каракачанов разпространиха настоящото опровержение относно публикации от 21, 22 и 23 януари т.г. в някои интернет медии.

Опровержение

От името на ВМРО и на Красимир Каракачанов не са оповестявани никакви политически декларации през тези дни.

Информацията, че има разделение в коалицията Патриотичен фронт, част от която е ВМРО, е невярна.

Няма скандал между лидерите на ВМРО и НФСБ, нито между самите формации. Въпреки че по някои теми двете партии имат нюансни различия в позициите си, отношенията в коалицията са напълно нормални и колегиални. Решенията, свързани с водената от коалицията политика, се вземат на политическия съвет на „Патриотичен фронт“.

Вероятно тези фалшиви декларации целят да постигнат разнобой между патриотичните формации. Те явно са продиктувани от притеснения в т.нар. системни партии, че „Обединени патриоти“, които взеха близо 600 хиляди гласа на президентските избори, ще играят основна роля в следващия парламент. А там Патриотите ще отстояват приоритетите си, свързани с битката за увеличаване на пенсиите и доходите на хората, демографската криза, мигрантската заплаха, битовата престъпност и т.н.

Заявяваме на тези „доброжелатели“, че ще продължаваме да ги притесняваме в името на изпълнението на програмата на Патриотите и в името на по-добрия живот за българите.

Красимир Каракачанов