Каракачанов: По въпроси на отбраната Манолова да пита мъжа си под завивките

Мая Манолова приказва какво и дойде, за да спечели някой глас на изборите.

Съветвам я, дали сутрин в леглото или на кафе, да поговори с мъжа си.

Нейният съпруг, когато беше министър на отбраната одобри договора за Ф-16. Не си ли говори с него под завивките. Подобни неомарксистки щуротии и глупости не ми се слушат“, заяви категоррично вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

„Подобни кречетала действат демотивиращо на българските военнослужещи. Този грозен популизъм характерен за ултралибералния марксизъм, аз не го споделям“, категоричен беше военния министър.

„Българското „не“ на преговорите с ЕС на Северна Македония не е окончателно. Не сме очаквали връщането на романтичните отношения от 19 век, но през всички тези години получавахме задкулисни игри, претенции за „македонско малцинство“, заяви пред БНТ вицепремиерът и лидер на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов.

По думите му, България настоява Скопие да изпълнява подписания Договор за добросъседство.

„Получихме претенции по отношение на т. нар. македонско малцинство – подобни абсурди могат да съществуват само в някои коминтерновски мозъци.Сядаш с колегите в Скопие и те почват да се пънат като магаре на мост. Вие утре може да решите, че сте марсианска нация и цар Самуил е слязъл от Марс. Хората в Македония могат да се наричат както искат, но това не може да е на базата на открадната българска история“,

категоричен беше военният министър.

Той добави, че тяхната представа за ЕС е опростенческа и смятат, че това е някакъв Съветски съюз. Важно е да прекратим практиката на езика на омразата през учебници на история, през документалистика, през паметници, каза още Каракачанов.

По думите му цялата идентичност на съседите е базирана на омраза към българите и в България, и в Северна Македония.

„Къде са правата на тези българи“, попита Каракачанов.
„Тяхната представа за ЕС е доста опростенческа. Карат се две държави и накрая в Белград или в Москва решават въпроса“, коментира той.

„Азбуката е създадена в българските земи, в земите на българските царе и ние сме я дали на останалите славяни. Затова трябва да отбелязваме заслугите си. Останалите са се възползвали от гениалността на княз Борис Покръстителя и хората, които са изпълнили задачата му“, обясни той причината за промяна на името на празника 24 май.

„България е държавата, която винаги е помагала на Македония – първи ги признахме, помагали сме финансово, помагали сме и военно, и по време на югоембаргото. Очаквали сме колегиално отношение. Получихме задкулисни игри“, заяви още вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

По думите му, България настоява Скопие да изпълнява подписания Договор за добросъседство. Каракачанов защити позицията на ВМРО, тъй като в 125-годишната си история партията защитава българщината. Важно е да прекратим практиката на езика на омразата, призова вицепремиерът.

Той не очаква промяна в отношения на България със Съединените щати след идването на администрацията на избрания за президент Джо Байдън.

„В края на този мандат постигнахме немалко, вдигнахме доверието към армията, повдигнахме самочувствието на военнослужещите, общото увеличение на възнагражденията е около 48%“, отчете военният министър.

По повод предстоящите през 2021 година избори, Каракачанов коментира, че каквото има да става, зависи от българския народ. Като въпрос, който може да бъде решенен до края на мандата, министърът посочи демографската криза.

Източник: Епицентър.БГ