Каракачанов: Ще настоявам за връщане на наборната военна служба

Ще настоявам в програмата да се запише и проучването на опция за връщане на наборната военна служба. Казвам ясно, че съм привърженик на това и ще работя за това.

Това каза пред журналисти в Народното събрание съпредседателят на „Обединени патриоти“ Красимир Каракачанов преди гласуването на състава на Министерски съвет, предаде „Фокус“, цитирана от БНТ.

„В програмата, която сме записали и беше представена се говори за доброволна военна служба“, обясни той. На въпрос дали като министър на отбраната ще работи за връщане на задължителната казарма Красимир Каракачанов коментира: „Привърженик съм на задължителната наборна военна служба, ГЕРБ са на малко по-различно мнение. Това е факт“.

По думите му в редица европейски страни започва да се говори за наборна военна служба и темата става все по-актуална.

„Когато говорим за сигурността на държавата и за българската армия съм ясен и категоричен, че ще се постарая да не допусна абсолютно никаква корупционна практика“, заяви той и допълни, че не може да крадеш от болните, от децата и от армията.

Трябва да си охраняваме границата, заяви Красимир Каракачанов пред репортери в кулоарите на Народното събрание. Той посочи, че няма да номинират за властта задължително партийни функционери.

По отношение на заместник-министрите и областните управители, Каракачанов каза, че бъдещите кандидатури ще са компетентни и дейни.

Той отрече, че Павел Шопов ще бъде заместник-министър на транспорта и информационните-технологии.

Източник: БНТ