Каракачанов ще слага въшкарници на учениците

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов е обсебен от фиксидеята за връщането на наборната служба. Той не се спира да търси начини как да е пробута под някаква форма.

В момента е намерил начин да пробута част от нея, като закон, който да задължава учениците от 10-ти до 12-ти клас да изучават военно обучение, съобщава Дарик.

Засега не се знае дали това ще важи само за момчетата или ще е задължително и за момичетата. Предвижда се това да стане факт през учебната 2018-2019 година.

„Идеята е залегнала в програмата за управление, но тепърва ще се работи по нея“, добави той.

Според Каракачанов целта е младежите да знаят как да реагират в екстремни ситуации, не само военни действия, но и при терористични актове и природни бедствия.

„Ще влезе в Министерството на образованието и ще започват да работят специалисти по нея. Трябва да се разработят и необходимите учебни планове“, посочи Каракачанов.

„Въвеждането на военното обучение като учебен предмет става с промяна на Закона за предучилищното и училищното образование, а Учебната програма трябва да бъде изготвена от Министерството на образованието, съвместно с Министерството на отбраната“, каза още Каракачанов.