Каракачанов: Този парламент беше най-просташкият парламент в историята на България след Освобождението

Този парламент беше най-просташкият парламент в историята на България след Освобождението.

Нямаше грам желание за диалог и национална консолидация.

За пореден път се видя, че партиите се превръщат в проекти за власт, а не политически формации с ясна идеология, принципи и идеали. Интересите на българския народ диктуваха „диалог“, а не избори 16 пъти за 2 години.Това заяви в ефирът на бТВ лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Той добави, че представителите на „Има такъв народ“ в Народното събрание са „слаби“ в ролята си на политици и вече два пъти са вкарали държавата в ситуация, в която общо 250 милиона лева са били похарчени за избори.

Каракачанов коментира и последните решения на депутатите, свързани с актуализацията на държавния бюджет и увеличението на пенсиите.

„В желанието си да вади компромати срещу предишното управление, служебният кабинет изтърва монополите. Такава бърза инфлация никога не се е случвала в България. Цените у нас скочиха между 15 и 50%. За какво увеличение на пенсиите говорим, това увеличение е изядено вече“, каза той.

20 години след атентатите от 11 септември лидерът на ВМРО изрази притесненията си, че в момента отново целият демократичен свят е под заплаха.

„България не е самоизолиран остров, заплахите са глобални. Това, което се случи на 11 септември, се случи благодарение на това, че САЩ дълго време подценяваха проблема с радикалния ислямизъм“, заяви политикът в светлината на последните събития в Афганистан.

Източник: Novini.bg