Каракачанов: Цветан Цветанов е идеален за вътрешен министър

„В моята кариера няма ненадейни появи. Изминал съм стълбицата по която човека върви нагоре, но и научава много неща.“

Това заяви председателят на ВМРО Красимир Каракачанов по Канал 3 по повод отказа на ГЕРБ да подкрепят Обединените патриоти за правителство и решението на Росен Плевнелиев да връчи третия мандат на Реформаторския блок.

Красимир Каракачанов коментирал с Бойко Борисов, че Цветанов и Бъчварова били идеални министри.

”Коментирали сме с Борисов, че не е нужно България да оставя в безвластие за 6-7 месеца. Цветанов беше идеален за вътрешен министър, пошегувах се с Борисов, когато стана ясно, че няма да подкрепят правителство с мандата на Патриотичния фронт. Бъчварова можеше да е идеален външен министър. Имахме 10 имана по съответните ресори, но вероятността да съставим кабинет съществува точно един ден”, коментира председателят на ВМРО.

Той допълни, че въпреки всичко отношенията между Патриотичния фронт и ГЕРБ са добри.

”Бяхме готови да вземем мандата и да направим правителство на съгласието. Нямаше как да се случи това без подкрепата на ГЕРБ. Въпреки някои наши критики, ние не сме развалили отношенията си. Ние критикувахме санирането, смятахме, че трябва да ги вземе от европейските фондове, а не от бюджета. Гласувахме и против 16 млрд. заем. Въпреки, че сме имали различия, много от нещата, които се случиха са благодарение на Патриотичния фронт”, допълни Красимир Каракачанов.

Според него в едно правителство той би бил министър на отбраната, а Валери Симеонов министър на енергетиката.

”Щях да се наема да съм военен министър. Валери Симеонов може да бъде добър министър на енергетиката. Той ръководеше две комисии по енергетика, а защо не и вицепремиер. Но до такива разговори не се е стигало”, уточни той.

Каракачанов е на мнение, че под външен натиск не е даден мандат на патриотите.

„Решението да не се даде мандат на Патриотичния фронт дойде от вън“, е убеден Каракачанов.