Каракачанов: ВМРО ще влезе в парламента, защото изпълнява обещанията си

Модернизацията на армията не се прави заради Русия, а за България (ВИДЕО)
катнегоричен бе лидерът на партията

„Още от септември месец нещата бях под контрол и сега се реализира операцията.

Шпионаж е имало, ще продължава да има и ще има в бъдеще. Доста неща са били обект на интерес и информация, но най-вече способностите на модернизиращата се българска армия“, това каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS министърът на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов.

Той бе категоричен, че България не се превъоръжаваме заради Русия, а заради родината, защото трябва качествено да са защитава суверенитета на страната.

„Всяка страна, която набира информация за друга, трябва да бъде възпирана и може да се счита за враг“, заяви още Каракачанов.

Относно проблемите с РС Македония лидерът на ВМРО смята, че трудно се преговаря с хора, които преследват всеки, който се счита за българин и го заявява публично в съседката ни, като даде за пример изпълнителят, участващ в „Евровизия“, който е получил стотици смъртни заплахи.

Красимир Каракачанов смята, че хората ще гласуват за ВМРО защото са партия, която си изпълнява обещанията, както е стантало с увеличаването на минималната пенсия, също и с положителните промени, свързани с образованието и социалната политика. Той припомни, че са предприети мерки да се ограничи раждаемост, чиято цел са само социалните помощи.

Военният министър информира още, че са вдигнали заплатите на военните, модернизацията на армията върви и военното министерство е с най-голям рейтинг от институциите.

„ВМРО ще влезе в парламента и когато влезе, ще се търси възможност да се сформира правителство, което да има дясноцентристки възгледи.

Красимир Каракачанов заключи, че за партията основна грижа са семейството, демографията, интеграцията на ромите и отношенията с РС Македония, където компромиси с българската идентичност няма да има.

Източник: Епицентър.бг